Drukuj

 plakat

Jako pierwsi akcjê promowania zawodów rozpoczêli uczniowie klas ¿ywieniowych. Od samego rana w pracowni gastronomicznej klasa 2ks upiek³a ponad 200 sztuk diablotek z ciasta francuskiego, a nastêpnie uczniowie ruszyli po klasach z poczêstunkiem.


Uczniowie klasy technik stylista zostali zaproszeni do  pracowni gastronomicznej i kelnerskiej, gdzie nauczyli siê trudnej sztuki sk³adania serwetek



Klasa 3 Kucharz zaproponowa³a zak±ski na pobudzenie apetytu. Smaczne i zdrowe bo sporz±dzone z warzyw:
? Sa³atka w³oska
? Placki ziemniaczane z blanszowanym szpinakiem
? Nadziewane pieczarki
? Pomidory faszerowane pieczarkami i cebul±]\
W Tygodniu Gastronomii jedni gotuj±, drudzy czêstuj±, niektórzy wyszywaj±, a jeszcze inni projektuj± karty z przepisami. Ka¿da specjalno¶æ dok³ada swoj± cegie³kê - klasa 2 T¿r na zajêciach z reklamy.