Wraz z nowym rokiem szkolnym pojawi³y siê nowe pomys³y i wyzwania kulinarne. Nawi±zali¶my wspó³pracê z Oratorium ¶w. Dominika Savio w P³ocku.
Cyklicznie organizowane przez nas warsztaty kulinarne bêd± przybli¿aæ m³odzie¿y tajniki gastronomii, podstaw zdrowego ¿ywienia, tradycji i nowoczesno¶ci.
M³odzie¿ z klasy 3 T¯B: Justyna Zaleska, Ula Rajewska, Emila Wi¶niewska, Marta Matusiak, Kinga Kubik i Kacper Stasiak postanowi³a rozbudziæ w naszych nowych przyjacio³ach pasjê gotowania i podzieliæ siê z nimi zdobyt± do tej pory wiedz± gastronomiczn±.
Pierwsze organizacyjno ? zapoznawcze spotkanie odby³o siê 27 wrze¶nia. Przyby³± m³odzie¿ ugo¶cili¶my kolorowymi, fantazyjnie ozdobionymi kanapkami.
Kolejne zajêcia mia³y miejsce 10 pa¼dziernika. Uczyli¶my jak zrobiæ nale¶niki zarówno wytrawne jak i s³odkie. Nale¶niki s³odkie by³y podane z twaro¿kiem, brzoskwini± i polew± czekoladow± z dodatkiem chilli. Wytrawne natomiast przygotowali¶my z przepysznym nadzieniem z kurczaka i warzyw oraz sosem czosnkowym.
Zajêcia rozbudzi³y w nas apetyt na kolejne spotkania, których nie mo¿emy siê ju¿ doczekaæ.